FAZURA TAKUT JUMPA MEDIALAMA tidak bertemu pelakon yang seorang ini - Nur Fazura Sharifuddin. Kali terakhir namanya menyemai sensasi apabila dikaitkan bercinta dengan kerabat diraja. Semarak isu tersebut, Fazura lebih senang membisu. Tidak ada kenyataan balas, tidak ada apa-apa. Ia kemudian sepi begitu sahaja.

Ironi bukan pertama kali isu percintaan Fauzra dengan beberapa lelaki yang dianggap tergolong dalam golongan ‘orang besar’ dihebahkan. Sejak tahun pertama menjejak kaki dalam lapangan ini, isu berantai itu tidak pernah putus. Namun tak ada satu pun yang lekat. Semuanya gara-gara sikap bijaksana wanita berusia 27 tahun ini mematikan semarak api tersebut.

Bersua dengannya pada acara pelancaran himpunan eksklusif Aidilfitri pereka busana Rizman Huzaini baru-baru ini, Fazura yang masih ramah dan manis senyuman mengaku dia kini bimbang berhadapan media. Apa lagi memberi kenyataan. Takut disalah erti oleh banyak pihak yang membaca, terutama pada isu jodoh dengan lelaki yang bakal menjadi payung hidupnya satu masa kelak.

“Jujur, saya sekarang sedikit takut nak buka mulut pada media. Takut salah cakap,” katanya. Membiarkan dia membuang kebimbangan yang diluahkan, Fazura kemudian mula selesa.

Saya tanya Fazura persepsi tentang dirinya yang selalu dikaitkan dengan lelaki golongan berada. Dia senyum dan kemudian memberi alasan rasional.

Katanya sebagai wanita biasa, dia juga berkawan dengan golongan lelaki biasa. Dia juga tidak memilih darjat untuk bercinta kerana bukan harta benda yang dikejar untuk sebuah kebahagiaan. Sebaliknya sifat saling memiliki, menghormati dan kefahaman yang selari.

“Saya bukan hanya bercinta dengan orang berada. Saya juga pernah bersama degan lelaki biasa. Soal jodoh bukan urusan saya kerana saya tidak pernah mengejar cinta lelaki kaya atau kerabat misalnya.

“Ia terjadi secara semula jadi. Ini kerana saya percaya, kekayaan tidak boleh menjamin kebahagiaan. Ya, wanita harus berdamping dengan seorang lelaki yang stabil. Saya kata stabil, bukan kaya raya dan apabila saya kata saya juga memerlukan lelaki yang stabil, jangan kata saya meterialistik.

“Sebaliknya kita harus realistik. Tidak ada wanita yang ingin berkahwin misalnya dengan seorang penganggur. Tapi sekurang-kurangnya harus mencari lelaki yang stabil. Begitu juga saya,” hujah anak ketiga daripada empat beradik ini bersungguh-sungguh.

Ditanya tentang cintanya dengan kerabat, rapat Fazura mengunci mulut. Dia tidak mahu memberi sebarang kenyataan sama ada ya atau tidak kerana mahu mengelak kontroversi atas silap persepsi masyarakat nanti.

Namun saat ditanya tentang perancangan berkahwin memandangkan usianya semakin meningkat, pelakon yang cukup hangat dengan karakter bersahajanya dalam filem Pisau Cukur ini memberitahu, dia juga tidak tergesa-gesa untuk berkahwin.


P/S : Tak payah la nak takut-takut Fazura oiii.. Kalau takde media alamatnya, takde siapa la nak kenal dan ingat anda lagi. Hahaha

0 comments:

Post a Comment